TIRHírek

Hírek

A vízitársulati bicentenáriumról ad tájékoztatást a VM (KvVM) honlapja

A  Vidékfejlesztési Minisztérium (KvVM) publikációja a 200 éves vízitársulatokról és a VTOSZ által szervezett bicentenáriumi megemlékezésről  itt olvasható. 

 

Nemzetgazdasági Minisztérium állásfoglalása a víziközmű társulati tevékenységről

A víziközmű társulatok tevékenysége nem eredményes áfa alanyiságot.

Bővebben... TIR tagok részére.

 

Jól műküdő vízitársulattal eredményes a vízkár elleni védekezés Nagyatád térségében

Újabb Igen jelentős mennyiségű eső Nagyatád térségében

 László Zsuzsanna: Nagyatád térségében a hét végén 102 mm csapadék hullott .  A Rinya - Dombómenti Vízgazdálkodási Társulat fizikai és szellemi dolgozói a hétvégén folyamatos készültségben végezték a vízkárvédelmi feladataikat.

A vízfolyások jelenlegi kihasználtsága 90-100% között alakul,  de a víziársulat által tagjai hozzájárulásából elvégzett fenntartási munkák eredményeként a kisvízfolyások még képesek elvezetni a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadékot.

Nagyatád , 2010 . szeptember 20.

 

Sikeres bicentenáriumi ünnepség

Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetsége 2010. szeptember 16-án rendezte meg a Magyar Tudományos Akadémia kupolatermében a központi víztársulati bicentenáriumi ünnepséget, amelyen másfélszáz vízügyi  szakember vett részt az ország minden részéből.

Bővebben...

 

Ismét védekezik a Dunaújvárosi Vízi Társulat

  Megulesz Gabriella:

Szeptember 13 -an Tagi bejelentés érkezett a Dunaújvárosi Vízi Társulathoz , mely szerint Dinnyés település térségében  a 2010. szeptember 10-12. között lehulló rendkívüli csapadék következtében , a szántó területeken tartós vízállás keletkezett . A vízborítás a mezőgazdasági kultúrát veszélyezteti , jelentős kárt okozva a helyi gazdálkodóknak . A Társulat 2010. szeptember 14-én Két darab mobilszivattyúval és  két műtárgyépítővel elkezdte a vízkár - elhárítási tevékenység végzését , melynek várható időtartama 3-4 nap.

Bővebben...

 

Megulesz János: Szakmai szemmel a Felsőzsolcai árvízi katasztrófáról

 A Felsőzsolcán kialakult sajnálatos ávrízi katasztrófáról már sokszor olvashattunk az Észak-Magyarország hasábjain, de úgy gondolom, hogy az emberek nagy többsége még mindig érthetetlenül áll a megtörtén események előtt.

A cikk elolvasásához kattintsa ide.

 

Van megoldás a makói térség vízgazdálkodási problémáira

2010. szeptember 11-én a  makói hagymanapon Balla Iván a térség vízgazdálkodási problémáinak  megoldási lehetőségeit   ismertette a résztvevőkkel  és írásos dokumntációját adta át  a jelen lévő környezetvédelmi államtitkárnak.

Bővebben...

 

Pályázati felhívás

A BOGNÁR JÓZSEF KÖZGAZDASÁG-KUTATÓ ALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATOT HIRDET

 A Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézete (VKI) első igazgatója, Bognár József tiszteletére alapítványt  hozott létre.

Az alapítvány, melynek egyik célja a fiatal, tehetséges szakemberek támogatása, pályázati felhívást tett közzé 2010.  szeptember 6-án.

 

Bővebben...

 

Be kell fizetni az eddig be nem fizetett érdekeltségi(társulati) hozzájárulást

 

A 2010. évre és azt  megelőző évekre megállapított érdekeltségi (társulati) hozzájárulást azoknak a  vízitársulati  tagoknak is  be kell fizetnie, akik eddig nem tettek eleget a hatályos törvényi előírásoknak,  írja képviselői kérdésre adott válaszában a vidékfejlesztési miniszter.

Forrás: Országgyűlés Honlapja

Bővebben...

 

46. oldal / 50

Névnap

Ma 2020. február 20., csütörtök van.
Aladár és Álmos napja van, holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.