TIRHírek

Hírek

Galgamenti hírek

A Galgamenti Vízgazdálkodás Társulat  a nyári nagy esőzésekkor   Galgaguta és Nógrádkövesd térségében több millió forint saját forrás felhasználásával végzett vízkárelhárítási munkákat a Galga és a Hajagos patakon.  

A társulat saját  kivitelezésben   folytatja az  Emse patak rekonstrukciós munkáit is. Az ÚMVP  keretén belül nyert  EU-s támogatás mellett  a  tagi befizetésekből a társulat 20 millió forintot,  a   teljes rekonstrukciós összeg harminc százalékát fordítja  a rekonstrukcióra.

Huszár Mihály
ügyvezető igazgató
 

Tájékoztató a VTOSZ víziközmű munkabizottság 2010. szeptember 8-i üléséről

Emlékeztető a Víziközmű munkabizottság 23010. szeptember 8-i ülésről

 

Ritecz György elnök bevezetőjében tájékoztatta a munkabizottság tagjait arról, hogy a Kormány megtárgyalta és elfogadta az Országgyűlés 2010 . évi őszi ülésszakára vonatkozó

 törvényalkotási programját,  és 2010. július 30-án megküldte az Országgyűlés elnökének.

 A törvényalkotási program szerint a Kormány törvényjavaslatot nyújt be a  vízgazdálkodásról   szóló 1995. évi LVII. . törvény módosításáról, amely elfogadásának várható időpontja: 2010. november hó.

A szabályozás célja:  A víziközmű szolgáltatásra vonatkozó, szakmailag feltétlenül szükséges elemek beépítése a vízgazdálkodási törvénybe, így - többek között - felülvizsgálatra kerülnek a vízgazdálkodási hatósági eljárásra vonatkozó, a tulajdonnal kapcsolatos rendelkezések.

Bővebben...

 

A víziközmű munkabizottság javaslata a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításához

 

Elnökségi ülés 2010. szeptember 21-én

 

A Hortobágymenti VgT a tagok befizetésének felhasználásával védte meg Tiszagyulaháza belterületét

 A Hortobágymenti Vízgazdálkodási Társulat Tiszagyulaháza belterületének védelme érdekében  végzett szivattyúzást a Karádéfoki szivattyútelepen ez év tavaszán és nyarán.  

Bővebben...

 

Vizet és pénzt visznek az árkok

"Vizet és pénzt visznek az árkok" címmel adott interjút Pintér István a Győri Vízi Társulat igazgatója a Kisalföld 2010. szeptember 3-i számában.

A cikk elolvasásához kattints ide.  

 

Sikeres környezetvédelmi nyílt nap Bátaapátiban

A VTOSZ környezetvédelmi munkabizottsága együttműködve az 1998-ban alapított Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft-vel (RHK) környezetvédelmi nyílt napot rendezett 2010. szeptember 2-án, csütörtökön.

Bővebben...

 

47. oldal / 50

Névnap

Ma 2020. szeptember 29., kedd van.
Mihály napja van, holnap Jeromos napja lesz.