TIRSegítség

Felhasználói dokumentációk

Ninja RSS Syndicator hírcsatorna konfiguráció

Hírcsatorna létrehozása illetve konfigurálása a "Ninja RSS Syndicator" Joomla komponens adminisztrációs felületén:

 

Tájékoztatás a VTOSZ honlapról és az internet szolgáltatásról

 

Közmunkaprogram tényadat megadás

A Közmunkaprogram tényadatainak megadása átkerült a Részvétel, szerződés menüpontba.

 

Alapszolgáltatások

kis_alapszolgA TIR alapszolgáltatásai alatt a szervezet adatainak szerkesztését, a személyes adatok (például e-mail cím) szerkesztését, a felhasználói dokumentációk megetkintését, a cikkek szerkesztését értjük.  Ebben a cikkben ezek használatához szükséges információkaz írtuk le.

Kulcs kérdések: Ha Ön...

... szeretné megváltoztatni az e-mail címét, jelszavát;
... szeretné a társulat (szervezet) adatait megváltoztatni (például telefonszám, cím);
... kíváncsi hogyan talál meg a TIR-en egy hatályos jogszabályt;

akkor kattintson a Bővebben linkre, ezekre a  kérdésekre ebben a cikkben talál segítséget.

 

Hozzászólások írása

comment_iconA TIR interaktiviásának egyik alapköve, hogy visszajelzéseket kérünk minden olvasótól a megjelent cikkekkel kapcsolatban. Ennek módja a TIR-ben, hogy hozzászólások írására van lehetőség. Hozzászólást írhatnak TIR tagok, de vendégek is.

Egy cikk megírása során Ön eldöntheti, hogy az adott cikkhez lehet-e hozzászólni, vagy sem. Egy tájékoztató bejelentés nem feltétlenül megvitatandó téma, így célszerű ilyen esetben a hozzászólás lehetőségét letiltani. Ha máshogy nem nyilatkozunk, akkor a TIR a cikk besorolása alapján dönti el, hogy lehet-e hozzászólni az irományhoz, vagy sem.

Bővebben...

 

Hírek, cikkek elhelyezése a TIR-en

icon_docA TIR tagjai elhelyezhetnek cikkeket, híreket a TIR oldalain. A cikk megírásához egy szokásos szövegszerkesztői funkciókkal rendelkező program nyújt segítséget.

A szöveg megírásán és a képek elhelyezésén kívül ebben a szerkesztő programban lehet beállítani a cikk közzétételét, valamint a keresésénél használatos metaadatokat. Ebben a leírásban a cikkek szerkesztésének alapvető lépéseit tekintjük át.

 

Cikk készítése elektronikus levélből

icon_doc Gyakran kapunk olyan e-mailt, amely a szövegek mellett beágyazott képeket tartalmaz. Ezekből szeretnénk a TIR-en megjelentetni egy cikket, természetesen a képek megtartásával. Nehéznek tűnik a feladat, mert a kijelölöm, kimásolom, bemásolom módszer ebben az esetben nem működik. A képekre más módszert kell találni.

 

Mi az a hírcsatorna?

A hírcsatorna (idegen rövidítéssel: RSS - Really Simple Syndication) arra való, hogy a WEB lap tartalmának változásait könnyen és gyorsan meg lehessen osztani az olvasókkal és más WEB oldalakkal. Ennek előnyei az olvasók számára, hogy nem kell állandóan a WEB lapot nézni (a WEB lap szól, ha olyan információ van, ami az olvasót érdekli). Nem kell leveleket olvasgatni - levelezésünk nem keveredik össze a tájékoztató hírekkel, információkkal.

Bővebben...