TIRHírekFigyelő

Figyelő

Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat műszaki segítsége a makói gazdáknak

A Makó - Rákos környéki gazdálkodók a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulathoz fordultak, hogy önerőből, de műszaki segítséggel oldják meg a földjeiket érintő belvízgondot.

A termelői vélemény itt olvasható.

A társulat igazgatójának  nyilatkozata itt olvasható.

VTOSz titkárság, 2011. 02.10.

 

A Kapos menti kisebb vízfolyásokon a tavalyi károkat mielőbb helyre kell állítani

A Kapos menti területek ár- és belvízproblémáiról tárgyaltak Regölyben az illetékes szakemberek. Részletek itt olvashatók.

 

Miniszteri rendeletben kell Magyarország vízgyűjtőgazdálkodási tervét kihírdetni

Az Alkotmánybíróság 967/B/2010 számú határozatában megállapította, hogy a Magyarország vízgyűjtő-gazdálkodási tervérõl szóló 1127/2010. (V. 21.) Korm. határozat alkotmányellenes, ezért azt 2011. június 30-i hatállyal megsemmisítette.

 

Javuló belvízhelyzet Hódmezővásárhely környékén

PROMENAD.HU hírportál interjúja Tamasi Józseffel, a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat ágazati főmérnökével itt olvasható

 

A vízkárvédelemnél a megelőzésre kellene nagyobb összeget fordítania a kormánynak

A HÍREXTRA-ban megjelent interjú itt olvasható.

 

Láng István az OMIT vezetője a helyszínen tájékozódott Újfehértó és Nyíregyháza belvízproblémáiról

2011. január 07-én Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője (a VM Vízkárelhárítási Főosztályának vezetője) és Zemenszky Mario a VM vízügy politikai tanácsadója (a Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat volt igazgatója) helyszíni bejárás keretében tájékozódtak Nyíregyháza és Újfehértó városok belvízproblémáiról.

 

5 milliárd forint áll a vízi társulatok rendelkezésére az ár-és belvízproblémák megoldására

Illés Zoltán: A kormány döntött arról, hogy a költségvetésében 5 milliárd forint áll majd rendelkezésre a vízi társulások ilyen jellegű vízkormányzási feladatainak elvégzésére. Az MTI hír  teljes szövege itt is olvasható.

 

A gazdák helyett 2011-ben már az állam finanszírozza a karbantartást

Fehér Ferenc a VTOSZ ügyvezető elnöke: a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetésében területi vízgazdálkodásra jövőre 4,6 milliárd forintot különítettek el és a vízitársulatok 2011. évben a közmunka-programban is 3700 főt tudnának foglalkoztatni.   A cikk  itt  is olvasható.

 

12. oldal / 14

Névnap

Ma 2024. április 27., szombat van.
Zita napja van, holnap Valéria napja lesz.